Procurorul din Drochia prins în stare de ebrietate la Nisporeni s-a ales cu încă un dosar penal. A încercat să schimbe probele biologice de la spitalul din localitate

Procurorul Ghenadie Andronache care acum zece zile ar fi provocat un accident fiind în stare de ebrietate s-a ales cu încă un dosar penal. În complicitate cu procurorul adjunct din cadrul Procuraturii Nisporeni au încercat să schimbe probele biologice prelevate la spital. Informația a fost prezentată într-un comunicat de presă emis de Procuratura Generală.

Din materialele acumulate s-a stabilit că, procurorul adjunct al procurorului-șef al Procuraturii raionului Nisporeni în complicitate cu un procuror din cadrul Procuraturii raionului Drochia, care la data de 11 decembrie 2021, a fost implicat într-un accident rutier și fiind bănuit că a condus mijlocul de transport în stare de ebrietate, au încercat să-i determine pe angajații IMSP Spitalul Raional Nisporeni, să preleveze probe biologice de la o altă persoană, pe care le-au utilizat pentru a substituit probele biologice de sânge prelevate inițial, intenționând în așa mod să ascundă starea de ebrietate a procurorului implicat în accident.

În urma informațiilor obținute Procurorul General interimar a dispus pornirea urmăririi penale a procurorului din Drochia.„În zilele de 16-17 decembrie 2021, Procuratura Anticorupție a efectuat mai multe percheziții, în cadrul cărora au fost ridicate telefoanele mobile de la procurorii și angajații medicali vizați, respectiv de la Spitalul raional Nisporeni au fost ridicate probele biologice, acte și înregistrări video, în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor cazului investigat”, se mai arată în comunicat. Cu dosar s-au ales și angajații spitalului din Nisporeni care ar fi substituit probele, iar de întregul caz se ocupă procurorii anticorupție.


Reamintim că, Procuratura Generală a anunțat acum câteva zile că un procuror din cadrul Procuraturii Drochia este cercetat penal după ce ar fi provocat un accident rutier în satul Vărzărești, raionul Nisporeni. De asemenea, acesta urma să fie investigat și de Inspecția procurorilor în cadrul unei anchete disciplinare.

Подписаться
Уведомить о
guest
0 комментариев
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Оставьте комментарий! Напишите, что думаете по поводу статьи.x
()
x