/VIDEO/ Percheziții matinale la Primăria Bălți și încă în 12 locații. Ce au găsit procurorii anticorupție

Percheziții matinale la Bălți au avut loc, astăzi, în 13 locații. Ofițerii și procurorii anticorupție au ridicat 300 000 de lei și 3 200 de euro. Funcționarii din cadrul Direcției SupraveghereTehnică Nord și ai Biroului Arhitectură și Sistematizare sunt vizați în mai multe dosare penale. Aceștia sunt învinuiți de corupere pasivă și trafic de influență. Totul pentru că ar fi emis ilegal acte necesare pentru darea în exploatare a unor construcțiilor din regiunea de nord a țării.

Victoria Timuș-Loza, ofițer de presă CNA: „În această dimineață, ofițerii și procurorii anticorupție au operat 13 percheziții care au vizat birourile de serviciu, domiciliile și automobilele mai multor figuranți pe dosar, printre care funcționari de la Direcţia Supraveghere Tehnică Nord, Întreprinderea Municipală „Biroul Arhitectură și Sistematizare” din mun. Bălți și la un agent economic. De la fața locului, au fost ridicate mijloace de probă relevante pentru caz, precum 300 000 de lei și 3 200 de euro, proveniența cărora urmează a fi stabilită, dar și documente perfectate pe bunurile imobile, telefoane mobile, calculatoare și suporturi electronice.”

Potrivit purtătorului de cuvânt al primăriei, Irina Smirnova, Biroului Arhitectură și Sistematizare a fost transmisă în arendă unui agent economic.

IRINA SMIRNOVA, purtător de cuvânt Primăria Bălți: „Toți angajații cestui birou nu sunt angajați bugetari, nu fac parte din organigrama primăriei Bălți și nu se subordonează primarului și nici adjunctului acestuia. Prin urmare, primăria municipiului Bălți nu este responsabilă de creditele, noi nu cunoaștem circumstanțele reținerii acestor persoane și nici ce li se incriminează.”

În rezultatul perchezițiilor, patru persoane au fost reținute pentru 72 de ore. Este vorba despre șeful Direcției Supraveghere Tehnică Nord, un inspector principal din cadrul Direcție, inginerul Întreprinderii Municipale „Biroul Arhitectură și Sistematizare” din mun. Bălți, cu sediul în Primăria mun. Bălți și un agent economic.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *