fbpx
17 C
Бэлць
joi, martie 28, 2024

10,26 lei pentru un metru cub de gaz. ANRE a aprobat noile tarife pentru consumatori

Citește și:

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat tariful pentru gaze naturale, pentru consumatorii finali. Tarifele sunt provizorii, iar ANRE urmează să verifice până la 30 noiembrie aceste calcule. Prețul pentru un metru cub de gaz va ajunge la 10 lei și 26 de bani. Astfel, consumatorii finali vor achita 11,08 lei inclusiv TVA.

Una dintre condițiile obligatorii, din partea MoldovaGaz și Guvernul Republicii Moldova era achitarea integrală pentru consumul de gaz pentru luna octombrie și noiembrie, din această cauză ANRE, a apropat noile tarife în regim de urgență. Sunt aproape sigur că tariful aprobat de ANRE este un tarif corect și acesta nu va crește”, a declarat Ștefan Creangă, director ANRE.

SA „Moldovagaz” a înaintat Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) o cerere privind creșterea tarifului mediu pentru furnizarea gazelor naturale consumatorilor finali la prețuri reglementate pentru anul 2021 de la 4128 la 9396 lei pentru o mie de metri cubi. Astfel, tariful la gazele naturale furnizate la punctele de ieșire din rețelele de distribuție de presiune joasă se propune să fie ridicat de la 4298 la 10260 lei pentru o mie de metri cubi, de presiune medie de la 4018 la 8649 de lei, de presiune înaltă de la 3910 la 8331 de lei pentru o mie de metri cubi.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Î.M. „DRDC” va avea un nou director interimar. Pentru prima dată această funcție va deține o femeie

Cristina Sochircă va asigura interimatul funcției de director al Întreprinderii Municipale „Direcția Reparații și Construcții Drumuri” din Bălți. Aceasta va...

/VIDEO/ Directorul SRL „Glorin Inginering”, Igor Golberg propus pentru funcția de viceprimar de Bălți

Igor Golberg a fost propus pentru funcția de viceprimar de Bălți responsabil de gospodăria comunală, transport și proprietate municipală....
  sursa: cursbnm.md