14 persoane, printre care și deținuți din Rezina, trimiși pe banca acuzaților pentru escrocherie cu produse cerealiere

Au fost trimiși pe banca acuzaților pentru înșelarea prin escrocherie a peste 25 de agenți economici. Este vorba despre 14 oameni, dintre care șase deținuți în Penitenciarul din Rezina condamnați pentru alte cauze. Alte trei persoane au fost plasate în arest preventiv la solicitarea procurorilor, iar cinci, cercetate în libertate.

Schema infracțională a fost pusă în acțiune, în vara și toamna lui 2021. Aceasta avea la bază trei companii din domeniul agricol, care activau coordonat pentru implementarea schemei, create și coordonate de persoane condamnate la detenție pe viață în Penitenciarul din Rezina.

Organizatorii schemei contactau diverse companii și se deplasau la agenții economici interesați de unde ridicau produse agricole, cu angajamentul achitării lor pe parcursul următoarelor zile. Însă, după obținerea mărfii, companiile deținuților o vindeau altor agenți economici, fără ca să le achite precedenților. Prin acțiunile infracționale au fost cauzate părților vătămate daune materiale de peste 7,4 milioane lei.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *