20 de milioane de euro pentru Republica Moldova oferite de către Spania

Regatul Spaniei a oferit Republicii Moldova 30 de tone de ajutor umanitar destinat refugiaților din Ucraina și va găzdui circa 2 mii de refugiați care se află în prezent pe teritoriul țării noastre. Totodată, potrivit președintelui Guvernului Spaniei, Pedro Sanchez, țara noastră va primi 20 de milioane de euro pentru gestionarea crizei refugiaților, transmite tv8.md

În cadrul unei conferințe de presă susținută împreună că președintele Guvernului Regatului Spaniei, Maia Sandu a mulțumit autorităților spaniole pentru suport și susținere.

„Mulțumim Guvernului spaniol pentru decizia de a reloca 2000 de refugiați ucraineni din Republica Moldova în Spania. Suntem recunoscători totodată asociațiilor de caritate din Spania care au transmis 30 de tone de ajutoare umanitare pentru refugiații stabiliți în țara noastră. Trecem printr-o perioadă complicată și cu atât mai mult apreciem sprijinul pe care îl obținem din partea partenerilor noștri europeni”, a declarat Maia Sandu.

„În pofida acestor provocări, ne dorim și suntem hotărâți să avansăm în implementarea programelor de dezvoltare, să consolidăm procesele și instituțiile democratice, să continuăm reforma justiției, să consolidăm capacitatea instituțiilor care trebuie să prevină și să combată corupția. Să îmbunătățim mediul de afaceri, să atragem investiții ca să putem să creăm oportunități economice pentru cât mai mulți oameni, aici, acasă. În acest proces, Uniunea Europeană este principalul partener economic și de dezvoltare al Republicii Moldova”, a mai declarat șefa statului.

Pedro Sanchez a declarat că Spania „este decisă să susțină Republica Moldova”, iar în timpul apropiat la Chișinău va fi deschis un oficiu diplomatic.

„Guvernul Spaniei va suține Guvernul Republicii Moldova. Vom destina 20 de milioane de euro pentru Republica Moldova pentru gestionarea crizei refugiaților. Trebuie să facem față acestui război, iar noi susținem suveranitatea și independența Republicii Moldova”, a conchis oficialul spaniol.

Potrivit președintei, în Moldova activează 58 de companii cu capital spaniol, branduri cunoscute în domeniul energetic, vinicol și auto.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *