Ilan Șor a rămas fără buletin și pașaport. ASP i-a anulat actele de identitate

Agenția de Servicii Publice declară nule actele de identitate a fugarului Ilan Șor, lider al Partidului Politic Șor. Instituția i-a anulat actele pe motiv că ar fi fost perfectate și eliberate cu mai multe încălcări, scrie realitatea.md.

Potrivit ASP, imaginea facială, datele personale și semnătura olografă a lui Ilan Șor au fost utilizate din resursele informaționale ale Registrului de stat al populației în baza unui act perfectat în 2009, iar actele de identitate au fost înmânate unor persoane terțe, contrar prevederilor legale.

Legea prevede că la depunerea cererii pentru eliberarea buletinului de identitate, solicitantul va fi fotografiat în subdiviziunile teritoriale ale Ministerului Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor sau misiunilor diplomatice ori oficiilor consulare ale Republicii Moldova. Totodată, potrivit prevederilor Regulamentului, buletinul de identitate se înmânează titularului sau reprezentantului lui legal personal, contra semnătură, în organele competente.

Astfel, actele de identitate menționate, perfectate și eliberate în lipsa solicitantului Ilan Șor, devin nule de drept, conform prevederilor art.5 din Legea nr.273/1994 privind actele de identitate din Sistemul național de pașapoarte și au fost anulate în baza unui ordin semnat de directorul ASP în data de 9 noiembrie 2021, anunță ASP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *