fbpx
13.6 C
Бэлць
miercuri, aprilie 24, 2024

2500 de lei, pentru veteranii războiului de pe Nistru, inițiativă legislativă

Citește și:

Președintele Comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie, Dan Perciun, deputat PAS, a înregistrat o inițiativă legislativă, care prevede alocarea unei plăți unice, în valoare de 2500 de lei, pentru veteranii războiului de pe Nistru, părinții sau văduvele acestora. Acțiunea are loc în contextul în care la 2 martie se împlinesc 30 de ani de la declanșarea conflictului armat din raioanele de est ale Republicii Moldova, transmite IPN.

Deputatul a precizat pe pagina sa de Facebook că proiectul mai prevede ca perioada de participare la acțiunile militare să fie inclusă în stagiul de cotizare în proporție de 1 la 3. De asemenea, se propune acordarea dreptului la alocație nominală pentru merite deosebite tuturor veteranilor, indiferent de vârstă și acordarea dreptului la ajutor material anual concomitent părinților și văduvelor veteranilor de război.

„ Evenimentele din regiune ne-au demonstrat încă o dată cât este de important ca statul să-i susțină pe cei care au luptat sau sunt gata să lupte pentru integritatea și suveranitatea țării (…). Toată aprecierea pentru cei 20 070 de veterani ai războiului de pe Nistru care și-au riscat viețile pentru independența noastră”, menționează Dan Perciun.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

FEMEILE ȘI COPIII REFUGIAȚI, INTEGRAȚI SOCIAL ÎN BĂLȚI

Într-o lume marcată de conflicte și tensiuni, fenomenul migrației forțate a devenit o realitate cu care se confruntă societatea...

Serviciul Hidrometeorologic de Stat explică fenomenul neobișnuit influențat de praful saharian

Începând cu noaptea de 24.04.2024 și cu menținerea zilei de astăzi, suntem martori la un fenomen meteorologic mai neobișnuit,...
  sursa: cursbnm.md