7 din 10 localități și-au ales primarul ieri. Vezi în care se va desfășura turul doi al scrutinului

În șapte din cele zece localități în care au avut ieri alegeri locale noi, s-a ales primarul din primul mandat.

În satul Moara de Piatră, raionul Drochia primar a devenit Valentina Bejenaru, candidat din partea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, care a acumulat 332 (63,84%) de voturi.

În comuna Horodiște, raionul Rezina, noul primar este din partea Partidului Acțiune și Solidaritate, Dorel Iurcu care a obținut 406 (89,23%) sufragii.

În satul Tătărești, raionul Strășeni, primar a devenit Vladimir Celeev, candidatul Partidului Puterea Oamenilor , care a acumulat 382 (64,53%) voturi.

În satul Hagimus, raionul Căușeni, primar a devenit Veaceslav Cucerov, candidul Partidului Liberal Democrat, acumulând 530 (59,02%) din voturi.

În satul Zăicani, raionul Râșcani, cele mai multe voturi a primit Victor Tăbîrța, de la Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, după ce a acumulat 811 (91%) din sufragii.

În comuna Bobeica, raionul Hâncești, primar a fost ales  din partea Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr” care a acumulat 509 (58%) din voturile alegătorilor.

În comuna Lozova, raionul Strășeni, cele mai multe voturi a primit candidatul de la Partidul Liberal Democrat, acumulând aproximativ 821 (55,89%) din voturile alegătorilor.

Peste 14 zile în satele Zastînca, r. Soroca, Glinjeni, r.Fălești și în comuna Ghetlova, r.Orhei va avea loc turul doi al alegerilor.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *