Ala Nemerenco a dispus ca toate ambulanțele de tip UAZ să fie retrase de pe linie

Ministra Sănătății a dispus ca toate ambulanțele de tip UAZ din dotarea Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească să fie retrase de pe linie. Unele vor fi casate imediat, iar altele vor trece la rezerve pentru situații eventuale. Anunțul a fost făcut de către Ala Nemerenco pe pagina sa de Facebook.
„Am promis colegilor când am fost în vizită la substația de AMU din Soroca pe 9 Iunie că voi analiza subiectul retragerii vechiturilor și dotării cu mașini noi și voi reveni cât pot de repede. Am revenit.
Astăzi am dispus ca absolut toate UAZ-rile să fie retrase de pe linie. Toate 43. Unele vor fi casate imediat, într-o așa stare au ajuns, altele vor trece la rezerve pentru situații eventuale”, a declarat Nemerenco.
Parcul de autospeciale al CNAMUP e constituit din 430 de unități, 43 din tot parcul sunt UAZ-ri de tip vechi.
„În care iarna e Polul Nord, iar vara – căldură ca în Sahara. Desigur toate deservesc sate, adesea cele mai îndepărtate, cu drumuri proaste de acces. Că satul nostru, sărmanul, toate le rabdă! Dar și pacientul, și șoferul de ambulanță, și echipa medicală rabdă la pachet cu satul. Probabil fostei administrații a CNAMUP îi păsa mai mult de metal și nu de oameni, principalul era ca pe drumurile hodorogite din sate să nu distrugă ambulanțele mai bune. Că se distrugeau oamenii, oare mai conta?”, a adăugat aceasta.
Ministra a mai adăugat că mâine va oferi mai multe detalii în legătură cu acest subiect.

One thought on “Ala Nemerenco a dispus ca toate ambulanțele de tip UAZ să fie retrase de pe linie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *