Albinele, declarate pești de către o instanță din SUA

Albinele au fost declarate pești de către o instanță din California, SUA. Judecătorii au adoptat hotărârea după ce mai multe grupuri de agricultori au intentat un proces și au cerut ca insectele să fie introduse în lista speciilor vizate în Legea Protecției Speciilor pe Cale de Dispariție din statul american, transmite realitatea.md. 

Așadar, albinele au fost trecute în lista care vizează peștii, deoarece sunt nevertebrate, potrivit Reuters. Categoria mai include moluște, crustacee și amfibieni, iar magistrații au decis că aceasta nu poate fi limitată la viețuitoare acvatice.

„Deși termenul de pește este înțeles în mod colocvial și comun pentru a se referi la speciile acvatice, acest caz poate fi justificat prin extinderea definiției pentru a include albinele”, susțin judecătorii.

Aceștia mai menționează că broaștele pe cale de dispariție, la fel, sunt trecute în lista peștilor, iar anterior nevertebratele terestre s-au regăsit acolo. De3 exemplu, în 1980 un soi de melc se regăsea în această categorie.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *