Alexandru Tănase: Deputații trebuie să găsească un compromis | TELEVIZIUNEA NORDULUI

Alexandru Tănase: Deputații trebuie să găsească un compromis

Alexandru Tănase: Deputații trebuie să găsească un compromis

Fostul președinte al Curții Constituționale, Alexandru Tănase, consideră că există premise pentru a fi creată o majoritate parlamentară. Tănase crede că un nou scrutin parlamentar nu ar schimba prea mult situația.

Într-un interviu acordat agenției Moldpres, Alexandru Tănase a declarat că deputații aleși trebuie să uite de luptele politice din campania electorală și să cute soluții de compromis, întrucât se află în slujba poporului și sunt plătiși din bani publici.

De aici pornește o altă logică a parlamentarului, deoarece sunt plătiți din bani publici. Nu mai sunt pe cont propriu și, în acest sens, ei trebuie să depună toate inteligența și eforturile pentru a găsi acel compromis pentru a crea o majoritate parlamentară”, a menționat acesta.

Alexandru Tănase a mai spus că rezultatul alegerilor parlamentare reprezintă o oglindă a societății, iar un nou scrutin nu ar produce mari schimbări: „Eu nu cred că un nou scrutin ar veni cu o schimbare substanțială a situației. Ar putea avea loc anumite migării dintr-o zonă politică în alata a alegătorului. Dar cel mai probabil vor fi procese nesemnificative.”

Patru formațiuni politice și trei candidați independenți au acces în Parlament după alegerile parlamentare din 24 februarie. Imediat după scrutin, Partidul Democrat a lansat invitația în vederea demarării negocierilor privind formarea unei majorități parlamentare. Blocul ACUM a respins categoric invitația, iar PSRM a menționat că evită orice negocieri până la validarea alegerilor.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *