Alla Dolință va fi citată la Procuratură

În urma perchezițiilor de joi, fostei deputate socialiste Alla Dolință nu i-a fost atribuită vreo calitate procesuală. Acesta urmează să fie citată și audiată de către procurori. Parlamentara este vizată în cadrul cauzei penale de învinuire a ex-președintelui Igor Dodon, transmite IPN.

Procuratura Anticorupție precizează că perchezițiile au fost efectuate la domiciliul și în automobilele ex-deputatei. Au fost depistate și ridicate mai multe dispozitive informatice și înscrisuri de ciornă care la fața locului s-a stabilit că au legătură cu circumstanțele cauzei penale și urmează a fi analizate în ansamblu cu alte probe administrate pe caz.

La mijlocul lunii iulie, Alla Dolință, aleasă pe listele Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, a anunțat că renunță la mandatul parlamentar. De asemenea, a părăsit și Partidul Socialiștilor. Deputata preciza că se retrage din formațiunea din cauza dezacordului „cu metodele, conceptul și retorica atât a conducerii, cât și a partidului” față de războiul din Ucraina.

Alla Dolință a fost deputată începând cu luna decembrie 2014.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.