Ambasadorul României în RM: „suntem în așteptarea unui guvern” | TELEVIZIUNEA NORDULUI

Ambasadorul României în RM: „suntem în așteptarea unui guvern”

Ambasadorul României în RM: „suntem în așteptarea unui guvern”

România susține parcursul european al R. Moldova și așteaptă formarea unui nou Guvern la Chișinău și a unui program de guvernare pentru a continua proiectele destinate cetățenilor moldoveni, a declarat ambasadorul român la Chișinău Daniel Ioniță, într-un interviu pentru Radio Chișinău.

„Cred că Republica Moldova are șansa să revină în prim-planul atenției europene, cu condiția ca Republica Moldova, să-și urmeze calea respectivă. Sigur că suntem în momentul de față într-o perioadă de incertitudine politică. Au fost alegeri parlamentare, cu toții suntem în așteptarea unui guvern, în așteptarea unui program de guvernare și abia apoi putem să tragem niște concluzii, care eventual să ne ajute să ne repoziționăm către viitor”, a spus ambasadorul.

Potrivit lui, România susține fără echivoc parcursul european al R. Moldova.

„România este dispusă să sprijine acel parcurs cu expertiză tehnică, cu know-how, cu schimb de informații și cu oportunități majore pe care dorim să le oferim tuturor celor din R. Moldova care sunt interesați să rămână orientați cu fața spre UE”, a afirmat Daniel Ioniță.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *