Ambulanațe noi în locul UAZ-urilor vechi. Serviciul de asistență medicală urgentă prespitalicească a primit 30 de mașini noi

Parcul de ambulanțe al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP) a fost reînnoit cu 30 de autosanitare, dotate cu echipamentele necesare pentru acordarea asistenței medicale de urgență populației. Evenimentul de distribuire a autosanitarelor a avut loc astăzi, 20 iulie, cu participarea ministrului Sănătății, Ala Nemerenco.

„Mă bucur mult că astăzi repartizăm aceste ambulanțe care vor înlocui autosanitarele vechi. Ne dorim ca pacienții să aibă acces mai rapid la asistență medicală de cea mai bună calitate, iar lucrătorii medicali să dispună de condiții de lucru adecvate. Vom dota în continuare substațiile și punctele de asistență medicală urgentă cu autosanitare noi”, a declarat ministrul Sănătății.

„Odată cu reînnoirea parcului de ambulanțe va crește atât operativitatea, calitatea serviciilor medicale prestate, cât și încrederea pacienților. Totodată va spori gradul de satisfacție a colaboratorilor Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească și sperăm, la fel, să atragem tineri specialiști în Serviciul de urgență”, a menționat directoarea Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, Natalia Catanoi.

Ambulanțele distribuite fac parte din lotul de 168 de autosanitare, procurate în cadrul unui proiect de modernizare a parcului auto al CNAMUP, finanțat în baza Acordului- cadru de împrumut dintre Republica Moldova și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.

Menționăm că, autosanitarele au fost repartizate substațiilor de asistență medicală urgentă (SAMU) Anenii Noi, Basarabeasca, Cimișlia, Rezina, Strășeni, Orhei, Călărași, Căușeni, Hîncești, Nisporeni, Botanica (mun.Chișinău), Briceni, Dondușeni, Drochia, Fălești, Florești, Râșcani, Soroca, Cahul și Comrat. La fel, ambulanțe au primit punctelor de asistență medicală urgentă (PAMU) Peresecina, Mălăiești, Ratuș, Taraclia, Sărătenii Vechi, Lipcani, Brătușeni, Risipeni, Pepeni și Sărăteni.

Amintim că ieri, Ministra Sănătății a dispus ca toate ambulanțele de tip UAZ să fie retrase de pe linie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *