ANRE ar putea majora tarifele la energia electrică | TELEVIZIUNEA NORDULUI

ANRE ar putea majora tarifele la energia electrică

ANRE ar putea majora tarifele la energia electrică

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică intenționează să majoreze tarifele la energia electrică și la serviciile de alimentare cu apă. Ședința publică în cadrul căreia vor fi examinate acestea va avea loc astăzi, la ora 14.00.

Astfel, primul subiect de pe ordinea de zi ține de noile prețuri. Cel mai mare tarif la livrarea apei pentru consumatorii noncasnici se va înregistra în orașul Glodeni –  aproape 55 de lei pentru un metru cub. O diferență de preț o vor simți și locuitorii orașului Basarabeasca.

Anterior, Gas Natural Fenosa a solicitat mărirea tarifului pentru un kilowatt pe oră cu 15 bani sau cu 8,6%. După ce a analizat cererea, ANRE a propus scumpirea cu 3,2 la sută sau cu 6 bani.

Furnizorul din Nord a solicitat o majorare a prețului pentru un kilowatt oră cu aproape 43 de bani sau cu peste 22 la sută, în timp ce ANRE a propus ca acesta să coste cu 28 de bani mai mult sau cu circa 15 la sută mai mult decât este în prezent.

Companiile își motivează cererea prin deprecierea leului, majorarea salariului minim garantat, dar și scumpirea energiei electrice de import. Ultima ajustare a tarifelor la energia electrică a fost operată de ANRE la 15 iunie 2018, când s-a decis reducerea, în medie, cu 10% a tarifului la energia electrică.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *