Aproape 300 de refugiați ucraineni au fost angajați în câmpul muncii

Două sute nouăzeci și cinci de cetățeni din Ucraina au fost angajați în câmpul muncii, în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM). 

Potrivit informației prezentate de ANOFM, este vorba de 231 de femei și 64 de bărbați. Cei mai mulți refugiați ucraineni – 202, și-au găsit un loc de muncă în municipiul Chișinău.

Refugiații au ocupat locuri de muncă în următoarele domenii: programator, inginer, cusător, vânzător, vânzător-consultant, bucătar, chelner, montator subasamblare, infirmieră, operator în sectorul de producere, agent servicii client, manager diverse domenii, operator introducere date, altele.

În același timp, 131 agenți economici au menționat că sunt disponibili să angajeze cetățeni din Ucraina și au oferit informații despre 2130 de locuri de muncă vacante.

De asemenea, 196 de cetățeni din Ucraina s-au adresat și au fost înregistrați la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă ale ANOFM pentru a primit suport la angajare.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *