Aproape patru mii de elevi au semnat o petiție după examenul de BAC la limba engleză. Care este motivul

Peste 3765 de elevi, din întreaga țară, care au susținut ieri, 10 mai, examenul de BAC la limba englează, au inițiat o petiție prin care solicită Ministerului Educației și Cercetării al RM și Agenției pentru Curricula și Evaluare să accepte două variante de răspuns în cazul subiectului 3.

Noi, candidații la bacalaureat la limba engleză, ce a avut loc la 10.06.2022, sesiunea 2022, solicităm Ministerului Educației și Cercetării al RM și Agenției pentru Curricula și Evaluare să accepte două variante de răspuns în cazul subiectului 3”, au menționat inițiatorii petiției.

Sarcina cu pricină, de la Civilizație, era formulată în felul următor: „Scriți un articol despre un oricare oraș dintr-o țară vorbitoare de limbă engleză, excepție capitala”.

„Testul este conceput pentru un elev cu nivel mediu. În școală toți învață o traducere a cuvintelor pentru a ajunge la BAC cu cerințe și expresii care de fapt în nivele mai superioare au alte înțelesuri.

În jur de 90% din elevi au înțeles capitala, deși lexemul “but” în acest context înlocuia cuvântul “except“, mai este menționat în petiție.

Deocamdată, Ministerul Educației și Cercetării nu a venit cu nicio reacție. Petiția poate fi găsită aici.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *