/FOTO/ Ministrul Jusției a efectuat o vizită de lucru la Casa de arest Bălți

Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi și directorul interimar al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Vladimir Cojocaru, au efectuat o vizită de lucru la Casa de arest Bălți, unde au inspectat lucrările de construcție.

Casa de arest din Bălți este proiectată în conformitate cu normele și recomandările Consiliului Europei, cu o capacitate de 650 de persoane lipsite de libertate, în care vor fi deţinute atât persoanele aflate în arest preventiv, cât şi persoanele condamnate la regim iniţial, iar construcția acesteia va fi finalizată până în anul 2024.

Actualmente, Casa de arest se află în proces de construcție, care presupune un obiectiv cu patru blocuri de detenţie, cu spaţii aferente, precum și turnul de legătură. La construcția noului edificiu o atenție deosebită este acordată suprafeței celulelor, spațiilor comune și schemelor de funcționalitate.

Construcția Casei de arest va uşura sarcina instituţiilor penitenciare din întreaga ţară și, totodată, va îmbunătăţi per ansamblu eficiența sectorului penitenciar.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
Следите за нами на Facebook Подпишитесь на нас на Youtube
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x