Consumabile pentru extinderea activităților de diagnosticare a cazurilor de COVID-19 au fost donate laboratorului ANSP din Bălți

Laboratorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică din Bălți a fost dotat cu consumabile pentru continuarea și extinderea activităților de diagnostic a cazurilor de COVID-19.

Potrivit Ministerului Sănătății, Elveția a oferit Republicii Moldova șase mini centrifugi pentru 24 de tuburi și două pentru procesarea reacției de polimerizare în lanț, șase vortexuri pentru agitarea probelor în procesul de izolare a acizilor nucleici ARN, șase termoblocuri pentru incubarea a 24 de probe și agitarea lor simultană, kituri de calibrare a echipamentelor de amplificare și tulpini de referință pentru asigurarea calității investigațiilor pentru detectarea coronavirusului, seturi de consumabile pentru procesarea reacției de polimerizare în lanț, 20 de genți frigorifice pentru asigurarea condițiilor de transportare a probelor pentru analize.

Laboratoarele Agenției Naționale pentru Sănătate Publică din Chul și Chișinău la fel au fost dotate cu consumabile.

Donația vine din sursele proiectului „Viață Sănătoasă: reducerea poverii bolilor netransmisibile”, finanțat de Biroul de cooperare al Elveției și realizat de Institutul Elveției Tropical și de Sănătate Publică. Achiziția pentru fortificarea laboratoarelor ANSP a fost în sumă de 840.000 de lei și a fost donată în loturi pe parcursul lunii august 2020.

Potrivit specialiștilor ANSP, echipamentele auxiliare, consumabilele donate laboratorului din Bălți vor ridica numărul de probe până la 300 zilnic.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
Следите за нами на Facebook Подпишитесь на нас на Youtube
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x