Igor Dodon despre criticile publice ale lui Șarov: Dacă nu poate să se documenteze, o să luăm alte decizii politice, ca să se învețe

Igor Dodon este supărat că Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, și-a permis să-i facă observație în public pentru că nu a purtat mască și nu a respectat distanța fizică, atunci când a vizitat câteva școli din nordul țării.

Șeful statului l-a îndemnat pe Ministrul Educație, să se documenteze. Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni televizate.  

„Nu am auzit să spună domnul Șarov de mine. Dacă a spus, atunci vom discuta cu domnul Șarov și o să-l rugăm să se documenteze. Dacă nu poate să se documenteze, atunci se pot lua și alte decizii, inclusiv politice… ca să se învețe să se documenteze. Asta pentru cei care vor să vadă realitatea. Președintele țării a fost cu mască în școală și doar atunci când a vorbit cu elevii și-a scos masca. A spus două-trei cuvinte și și-a pus masca. Eu în spații închise port mască, respect toate măsurile impuse de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică. Mi-am scos masca pentru ca să vorbesc. Am un respect deosebit față de cei cu care vorbesc și de asta o scot. Ulterior o pun la loc. Eu nu am încălcat nimic, se fac speculații și se vor face în continuare”, a declarat Igor Dodon la televiziunea Prime.

Întrebat dacă „deciziile politice” înseamnă o eventuală demitere, președintele a spus: „Dacă aș dori, mâine ar fi demis. Suntem în coaliție, care trebuie menținută. Răbdăm puțin, totul vine la timpul său”.

Menționăm că Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, a criticat nerespectarea măsurilor epidemiologice de către „unii reprezentanți ai puterii”.

Mesajul ministrului a venit după ce Igor Dodon, a vizitat mai multe clase ale Liceului Teoretic „Alexandru Agapie” din Pepeni, raionul Sângerei, fără a purta mască, dar și gimnaziul „Viorel Cantemir” din Sofia, raionul Drochia.

Amintim că șeful statului a publicat fotografii, unde se vede că este fără mască în preajma elevilor, în școală, în condițiile în care profesorii sunt obligați să poarte mască și vizieră, iar părinții nu au acces în instituțiile de învățământ și trebuie să se uite printre gardul școlii atunci când își petrec copii la studii.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
Следите за нами на Facebook Подпишитесь на нас на Youtube
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x