Toaletă inaugurată cu mare fast pe timp de pandemie în satul Hiliuți din raionul Râșcani

Toaletă inaugurată cu mare fast pe timp de pandemie în satul Hiliuți din raionul Râșcani. Președintele raionului, Vasile Secrieru, deputatul socialist Vladimir Mizdrenco, dar și primarul satului, Sandu Alexandru s-au înghesuit în ușa toaletei de la gimnaziul din localitate pentru a inaugura grupul sanitar.

O fotografie de la inaugurarea grupului sanitar a fost publicată pe pagina de Facebook a președintele raionului. Pe imagine apar doi elevi îmbrăcați în uniformă școlară, ținând o panglică roșie, care urmează a fi tăiată de patru persoane publice. Din imagine se mai vede că doar primarul satului poartă mască, iar distanța fizică în general e „uitată” de toți.

„Am efectuat o vizită de lucru în satul Hiliuți împreună cu deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, domnul Vladimir Mizdrenco. Consiliul Raional Râșcani împreună cu domnul Vladimir Mizdrenco (amendament la Bugetul de Stat) au contribuit la construcția grupului sanitar în Gimnaziul Hiliuți, un lucru necesar și solicitat de mult timp. Condițiile necesare pentru copii și angajați trebuie să le asigurăm”, a scris președintele raionului Vasile Secrieru pe pagina sa de Facebook.

După ce imaginile de la „micul eveniment” au devenit virale pe net, ajngând chiar și în presa din România, fotografia, care a provacat sute de critici, a fost ștearsă de pe pagina oficialului.

Fostul ministru al Sănătăţii, Ala Nemerenco, a criticat acțiunile autorităților, declarând că pe timp de pandemie, deputații socialiști sunt ocupați cu tăiatul panglicilor roșii prin WC-uri.

„Suntem blocați în pandemie și înecați în COVID. Oamenii mor și numărătoarea a trecut de mie. Economia la pământ. Izolați de toată lumea. În topul rușinii. Parlamentul mai mult lipsă decât în lucru. Și în acest timp deputații socialiști ocupați cu tăiatul panglicilor roșii prin WC. (Președintele probabil va veni cu suita sa la sfințire). Meleagul nostru mai jos decât atât nu a fost adus de nimeni în toată istoria sa. „Țucumberii” ăștia îs talentați rău la prostie”, a precizat Ala Nemerenco.

După cele întâmplate, avocata poporului, Maia Bănărescu, la fel a venit cu o reacție. Ombudsmanul copilului condamnă cu fermitate orice acțiuni prin care s-ar face uz de copii, profitând de vulnerabilitatea acestora, pentru sensibilizarea publicului și obținerea unui transfer de imagine pozitivă.

„Este revoltător, imoral și descalificant să speculezi cu copii pentru a obține beneficii de imagine, indiferent care ar fi scopurile – politice sau de afaceri. Copiii nu trebuie să fie văzuți ca un paravan care dă bine la imagine și adună like-uri sau voturi. Copiii sunt purtători de drepturi și au demnitate umană. Iar adulții au obligația de a le respecta drepturile și a-i trata cu respect, cu afecțiune, cu grija și atenția de care ei au nevoie”, consideră Maia Bănărescu, avocata poporului.

Amintim că la 10 septembrie, președintele Igor Dodon a ajuns să fie criticat după ce s-a fotografiat în mai multe clase cu elevi din nordul țării. Acesta la fel era fără mască, el a dat mâna cu câțiva elevi, iar pe unii i-a cuprins chiar pe după umăr.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x