/DOC/ Igor Șarov interzice accesul persoanelor străine în instituțiile de învățământ după inaugurarea toaletei din Râșcani

Ministrul Educației, Сultuгii și Сеrсеtării al Republicii Moldova, Igor Șarov, a emis un ordin prin care interzice accesul persoanelor străine în instituțiile de învățământ pe perioada stării de urgență în sănătate publică.

Potrivit ordinului, în instituțiile de invățământ se permite doar accesul elevilor (copiilor), studenților, conform orarului de studii, precum și angajaților instituțiilor, conform programului de muncă. Totodată, se permite accesul reprezentanților ANSP, ANSA și a altor organe de control în baza legitimației de serviciu sau a ordinului conducătorului instituției.

Totodată, se interzice accesul în instituțiile de învățământ a altor persoane, precum și organizarea în cadrul acestora a unor evenimente ce nu au tangență cu procesul educațional, cum ar fi manifestări cultural-artistice, politice, întâlniri cu demnitari de stat, cu alegătorii și cu candidații la funcții publice.

Nerespectarea ordinului constituie abateri desciplinare și servește temei pentru tragerea la răspundere disciplinar a conducătorilor instituțiilor de învățământ. Ordinul ministrului vine după ce a fost mediatizată pe larg fotografia cu tăierea panglicii roșii la ușa unei toalete, în prezența a doi copii și a câtorva demnitari în satul Hiliuți din raionul Râșcani.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
Следите за нами на Facebook Подпишитесь на нас на Youtube
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x