/VIDEO/ Pericol pe traseul Chișinău – Bălți. Peste opt tone de explozibil urmau să ajungă la un depozit neautorizat din raionul Strășeni

Două autocamioane, încărcate cu substanțe explozive au fost oprite de către oamenii legii pe traseul Chișinău – Bălți, la ieșire din localitatea Măgdăcești, raionul Criuleni și comuna Gornoe din raionul Strășeni.  

În urma verificărilor, polițiștii au depistat în autovehicule substanțe explozive cu destinație civilă. Este vorba despre 74 de cutii cu capsule detonator și aproximativ 8.757 kilograme de explozibili Rioxam, Riomax și UN (utilizați la lucrări explozive la diverse obiecte industriale, cum ar fi carierele de piatră).

După ce au verificat actele, oamenii legii au stabilit că autocamioanele antrenate la transportul explozibililor nu dispuneau de semnele rutiere obligatorii cu inscripția „ADR” (acordul european referitor la transportul rutier international al marfurilor periculoase) și nu dețineau permisul de transport mărfuri periculoase „ADR”, iar conducătorii auto nu au fost instruiți cu privire la încărcătura specifică pe care o transportau.

Totodată, actele de însoțire erau întocmite cu abateri de la legislația fiscală. Marfa urma să ajungă la un depozit neautorizat dintr-un sat din Strășeni. Întrebați de polițiști dacă știu ce transportă, șoferii s-au încurcat în declarații.

Substanțele explozibile au fost transmise pentru a fi supuse constatării tehnico științifice. În continuare se acumulează materiale pentru stabilirea tuturor circumstanțelor pentru pornirea unei cauze penale.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
Следите за нами на Facebook Подпишитесь на нас на Youtube
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x