Scandal în raionul Sângerei după ce un copil a fost testat la COVID-19 fără permisiunea părinților

Scandal în satul Sângerii Noi din raionul Sângerei, după ce medicul de familie a testat la COVID-19, o elevă din școală, fără permisiunea părinților.

Copila de zece ani s-a adresat la medicul de familie cu febră 37,4, aceasta a fost testată la coronavirus de către medicul din localitate, fără permisiunea părinților. Rezultatul a ieșit pozitiv, iar clasa în care învăța a fost plasată în carantină.

Peste trei zile, minora se simțea mai bine și tatăl acesteia a dus-o la Bălți, unde a făcut testul repetat la un laborator privat. Rezultatul a ieșit deja negativ, însă clasa nu a fost redeschisă.  

Contactată de reporterii televiziunii TV8, medicul de familie a comunicat: „– Fata a fost de acord să dea testul, eu nu am forțat-o. – Dar dumneavoastră cunoașteți că orice procedură medicală unui minor trebuie să i se facă cu consimțământul părinților. – Foarte corect. Am testat-o că din clasa ceea era al treilea caz, m-a pus în gardă”.

Medicul din localitate nu are încredere în testul prelevat după trei zile la un laborator privat. Totuși, a scris o cerere de demisie, întrucât e de acord cu învinuirile aduse.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x