Ai insomnie? Vezi trei băuturi care te pot relaxa înainte de somn

Ai insomnii și ești mereu obosit din cauza problemelor cu somnul? Specialiștii recomandă trei băuturi, care te vor putea relaxa înainte de somn.

1. Milkshake cu banană

Bananele sunt considerate unele dintre cele mai bune alimente pe care trebuie să le consumi înainte de somn. Acestea conţin minerale precum magneziu şi potasiu. Dacă vrei să-ţi faci un coctail în condiții de casă, ai nevoie de următoarele ingrediente, o banană, puțin lapte din soia și o lingură unt sau miere, după preferință. Amesteci totul în blender și milkshake-ul e gata.

2. Ceai verde decofeinizat

Cel mai important beneficiu al ceaiului verde decofeinizat este că gradul de cafeină este mult mai redus și nu provoacă efecte adverse supărătoare precum nervozitatea sau iritabilitate. Acesta conţine un amino acid care produce un efect calmant, astfel, inducându-te mai uşor într-o stare de somn.

3. Ceaiul de romaniţă

Efectul calmant al ceaiului de mușețel se datorează apigeninei, un antioxidant care se regăsește din belșug în infuzia de mușețel. Potrivit unui studiu publicat în Molecular Medicine Report, apigenina influențează activitatea anumitor receptori din creier, ceea ce poate duce la reducerea stării de anxietate și la stimularea somnului.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
Следите за нами на Facebook Подпишитесь на нас на Youtube
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x