În ultimele 24 de ore pompierii au intervenit la stingerea a 45 incendii de vegetație

În ultimile 24 de ore pompierii au intervenit în 45 cazuri pentru lichidarea incendiilor de vegetație în mai multe localități ale țării.

În nordul Moldovei, de intervenția pompierilor a fost nevoie în raioanele Edineț, Râșcani, Soroca și Florești.

Totodată, incendii de vegetație s-au mai produs în raioanele: Strășeni, Telenești, Cahul, Ialoveni, Leova, Comrat, Rezina și UTA Găgăuzia. 

Două focare de ardere au fost înregistrate în raionul Cahul. Primul caz a avut loc pe un teren agricol din localitatea Manta, unde focul a afectat 30 hectare de mirește uscată și cinci hectare de porumb. Deasemenea, de intervenția pompierilor a fost nevoie și în localitatea Spicoasa unde flăcările au distrus șapte hectare de iarbă uscată.

Mai mult, pompierii din Comrat au intervenit pentru a lichida un focar de ardere între satele Abaclia și Cioc-Maidan. Aici patru hectare de teren au fost cuprinse de flăcări în după amiaza zilei de ieri. Totodată, angajații IGSU au stins patru hectare de vegetație la Cinișeuți, raionul Rezina.

În acest context, pompierii avertizează repetat cetățenii că în condiții de vânt și umiditate redusă, focarele se pot răspândi cu repeziciune și se pot transforma în incendii de proporții. Oamenii sunt rugați să nu aprindă gunoiul menajer și vegetația, în preajma spațiilor agricole, forestiere, dar și a celor de locuit, pentru a preveni incendiile şi extinderea acestora. În situații de risc cetățenii sunt rugați să apeleze Serviciul 112.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
Следите за нами на Facebook Подпишитесь на нас на Youtube
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x