/VIDEO/ Cinci indivizi cumpărau substanțe psihotrope cu rețete false, iar apoi le vindeau la preț dublu pe teritoriul municipiului Bălți

Cinci bărbați cu vârste cuprinse între 40 și 57 de ani, sunt suspectați de circulația ilegală a drogurilor pe teritoriul municipiului Bălți. Doi dintre ei au fost reținuți pentru 72 de ore.

Grupul infracțional înstrăina droguri și substanțe psihotrope, prin procurarea stupefiantelor din farmacii în baza rețetelor false, iar apoi le realizau pe teritoriul municipiului Bălți.

După efectuarea a cinci percheziții în oraș, oamenii legii au ridicat de la figuranți diferite bunuri și obiecte ale infracțiunii și anume: 143 de rețete cu semne de falsificare, (din ele 25 au fost ridicate de la farmacie și 118 de la figuranți), cartele SIM, telefoane mobile, aparate artizanale pentru consumarea drogurilor, pastile psihotrope, 600 mililitri de metadon în formă lichidă, 10 gramer de PVP, carduri bancare.

Dacă rețetele erau realizate pe piața neagră, suma profitului avea să constituie aproximativ 22.000 lei, iar în cazul realizării substanțelor psihotrope procurate în baza rețetelor false, suma se ridica la aproximativ 60.000 lei.

În continuare sunt întreprinse acțiuni în vederea stabilirii provenienței rețetelor cu semne de falsificare și stabilirea tuturor persoanelor care au participat ori au favorizat comiterea infracțiunilor.

Persoanele, care se fac vinovate de asemenea infracțiuni, riscă închisoare de la 3 până la 7 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 3 până la 5 ani.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x