/VIDEO/ Un laborator pentru studenții de la jurnalism a fost lansat în cadrul Universității de Stat „ Alecu Russo” din Bălți

Studenții de la jurnalism din municipiul Bălți își vor desfășura orele practice într-un laborator dotat cu echipament modern. Calculatoare multimedia, camere de luat vederi și softurile necesare pentru elaborarea reportajelor și emisiunilor, toate sunt disponibile pentru tinerii interesați de acest domeniu. Evenimentul de inaugurare a laboratorului s-a desfășurat în format online.

În cadrul laboratorului, zilnic peste 25 de tineri vor fi instruiți cum să realizeze corect produse mediatice și vor însuși meseria de la jurnaliști cu experiență.  

Proiectul „Laboratory for journalists”, este finanțat de Ambasada SUA în Republica Moldova și implementat de Asociația „Nord Press Club” în parteneriat cu Universitatea de Stat „ Alecu Russo” din Bălți și Asociația pentru Dezvoltarea Comunicațiilor Electronice și Tehnologiilor Inovaționale.

Tyler Beebout, reprezentantul presei al Ambasadei SAU în Republica Moldova, prezent la eveniment a menționat importanța acestui proiect care este menit să ajute jurnaliștii din regiunea de nord a țării să-și îmbunătățească abilitățile. Mai mult, reprezentantul Ambasadei SUA, a declarat că Statele Unite ale Americii vor susține în continuare media independentă din Republica Moldova.  

Natalia Gașițoi, rectorul  Universității de Stat „ Alecu Russo” din Bălți a subliniat că datorită acestui proiect, tinerii care aleg să studieze jurnalismul sau sunt pasionați de jurnalism vor putea învăța cum să facă reportaje și emisiuni.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Video: nordmedia.md

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
Следите за нами на Facebook Подпишитесь на нас на Youtube
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x