Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică anunță noi relaxări chiar dacă numărul cazurilor de coronavirus este în creștere

În timp ce în Republica Moldova se înregistrează de două zile la rând peste 700 cazuri de coronavirus, Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică (CNESP) a decis relaxarea unor restricții.

Astfel, se admite desfășurarea expozițiilor, festivalurilor și târgurilor agricole specializate, cu respectarea instrucțiunilor privind măsurile de prevenire și control a infecției COVID-19.

Totodată, a fost permisă desfășurarea activităților, cu prezența spectatorilor, în incinta instituțiilor teatral-concertistice și a caselor de cultură. Decizia finală de a redeschide instituțiile de cultură va aparține fondatorilor, doar după ce vor întruni toate regulile menționate în instrucțiunea CNESP.

Numărul spectatorilor va fi limitat la 50% din capacitatea sălilor, cu respectarea distanței între persoane de cel puțin 1,5 metri. Purtarea măștilor va fi obligatorie pe toată durata evenimentului, care nu va depăși mai mult de două ore.

În dependență de evoluția și tendința situației epidemiologice a infecției COVID-19, măsurile restrictive vor fi revizuite.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
Следите за нами на Facebook Подпишитесь на нас на Youtube
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x