/FOTO/ Un fotograf italian a realizat un proiect fotografic despre satul Vărvăreuca din raionul Florești

Fotograful italian, Stefano Zuliani, a realizat un proiect fotografic despre satul Vărvăreuca din raionul Florești. Acesta și-a denumit proiectul „Înapoi acasă”.

Pentru Stefano Zuliani, satul Vărvăreuca a devenit un loc de destăinuire și înțelegere a culturii celor care au fost nevoiți să plece din Republica Moldova și să emigreze în Italia. Acesta spune că a vizitat de trei ori localitatea.

„Am vizitat Vărvăreuca de trei ori și de fiecare dată am fost întâmpinat cu multă simpatie. Am fost în luna aprilie, în ultima săptămână a Postului Mare „Săptămâna Mare”, când Vărvăreuca este în floare. În acel moment, am fost fascinat de numeroasele tradiții, de Paștele la ortodocși. Am fost și vara, când satul este verde, iar aerul cald; când grădinile sunt pline de legume și animalele pasc pe pajiști. Treptat, cu fiecare experiență am aflat tot mai mult despre acest popor frumos și ospitalier – că până la urmă, chiar să mă simt aici ca acasă”, spune fotograful.

Proiectul „Înapoi acasă”, este creat pentru persoanele care au fost nevoite să plece din Republica Moldova și să emigreze în Italia. În așa fel, fotograful a decis să readucă o părticică din Patrie pentru persoanele care au plecat peste hotare.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x