Procuratura Generală cere extrădarea lui Vladimir Plahotniuc din Turcia

Procuratura Generală a semnat o cererea prin care solicită autorităților competente ale Turciei extrădarea fostului lider PDM, Vladimir Plahotniuc, pentru a fi tras la răspundere în Republica Moldova.

Acțiunea survine ca urmare a notificării oficiale, recepționate de Procuratura Republicii Moldova despre intrarea învinuitului pe teritoriul Turciei pe 10 septembrie 2020, unde s-ar afla până în prezent.

Întreg setul de acte și materiale inerente acestei proceduri au fost deja expediate Turciei, cererea de extrădare având la bază Convenția europeană cu privire la extrădare, semnată la 13 decembrie 1957 la Paris.

Amintim că Vladimir Plahotniuc a fost anunțat în căutare, după ce procurorii i-au înaintat învinuirea pentru trei capete de acuzare: „crearea și conducerea unei organizații criminale”, „escrocherie” și „spălare de bani”, săvârșite în proporții deosebit de mari.

În luna iunie curent, Procuratura Generală a solicitat și autorităților din Statele Unite ale Amercii să-l extrădeze pe Plahotniuc, după ce a primit confirmarea aflării acestuia pe teritoriul SUA.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.