/VIDEO/ Trei bărbați din Chișinău, Edineț și Bălți au fost reținuți pentru circulația ilegală a drogurilor

Trei bărbați cu vârste cuprinse între 36 și 40 de ani, originari din Chișinău, Edineț și Bălți au fost reținuți de oamenii legii din Bălți, fiind suspectați de circulația ilegală a drogurilor.

La 23 septembrie, suspecții au fost reținuți în flagrant, în timp ce transportau droguri de tip „Spice”. Acestea erau ambalate și pregătite pentru a fi plasate în ascunzișuri pe teritoriul raionului Edineț.

Traficanții își desfășurau activitatea conform unei scheme prin care comercializau drogurile fără a avea un contact fizic cu potențialii cumpărători, substanțele narcotice fiind ascunse în spații cu acces public. Ulterior, după ce cumpărătorii achitau marfa prin intermediul unui cont bancar, acestora li se comunica locul unde era ascunsă.

Oamenii legii au efectuat trei percheziții la domiciliile, automobilele și depozitele suspecților din Chișinău și nordul țării. Astfel, au fost depistate și ridicate 3,5 kilograme de droguri etnobotanice de diferite tipuri, cartele SIM, trei aparate artizanale pentru consumarea drogurilor, telefoane mobile, un pistol cu gaze, carduri bancare, la fel a fost ridicat și automobilul de model Toyota, în care suspecții transportau droguri. Valoarea drogurilor ridicate, pe piața neagră constituie aproximativ 150.000 lei.

Doi dintre suspecți au fost arestați pentru 30 de zile, unul fiind cercetat în stare de libertate.

Făptașii riscă închisoare de la 3 până la 7 ani, cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 3 până la 5 ani.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
Следите за нами на Facebook Подпишитесь на нас на Youtube
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x