/VIDEO/ Produse contrafăcute de peste șase milioane de lei depistate în depozitele unui agent economic din Bălți și Chișinău

În urma unor percheziții efectuate la magazinele și depozitele unui agent economic din Bălți și Chișinău, oamenii legii au ridicat mărfuri de larg consum, în cantitate de 27.734 unități, pentru care erau utilizate mărci comerciale în lipsa permisiunii titularilor de drepturi.

Marfa ridicată a fost evaluată la peste șase milioane de lei. Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală conform semnelor constitutive ale infracțiunii: „Încălcarea dreptului asupra obiectelor de proprietate industrială”, adică utilizarea fără consimţămîntul titularului a mărcii protejate sau a unui semn care, din cauza identităţii ori similitudinii cu marca înregistrată, generează riscul de confuzie în percepţia consumatorului.

Potrivit legii penale, persoana juridică vinovată în comiterea infracțiunii riscă amendă de până la 250.000 lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 1 până la 5 ani.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
Следите за нами на Facebook Подпишитесь на нас на Youtube
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x