Instituțiile de stat au început să se mobilizeze după răpirea polițistului din Florești

După ce un ofițer din cadrul Inspectoratului de Poliție Florești a fost răpit din curtea casei, situată în orașul Camenca, regiunea transnistreană, mai multe instituții de stat au început să se mobilizeze.

Astfel, Procuratura Gebnerală a dispus retragerea din gestiunea Procuraturii raionului Florești a dosarului, inițiat ieri pe faptul „răpirii unei persoane” și „uzurparea de calități oficiale” și transmiterea pentru continuarea urmăririi penale Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale. Pentru asemenea acțiuni, legislația Republicii Moldova prevede închisoare de până la 10 ani.

Serviciul de Informații și Securitate anunță că au fost identificați angajații așa-numitului minister al securității de la Tiraspol, care au participat la răpirea polițistului din cadrul Inspectoratului de Poliție Florești. Totodată, SIS susține că va întreprinde măsuri operative pentru stabilirea circumstanțelor răpirii a angajatului IP Florești.

Și Ministerul Afacerilor Interne s-a autosesizat și a mobilizat forțele disponibile pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și întreprinde toate măsurile de identificare a locului aflării și eliberarea angajatului Poliției.

Biroul Politici de Reintegrare la fel s-a autosesizat asupra cazului. Reprezentanții Biroului și Delegația Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control conlucrează cu organele de drept și alte autorități pentru a elucida toate circumstanțele cazului și a interveni pe canalele aflate la dispoziție pentru eliberarea omului legii.

Autoritățile au decis crearea unui grup de lucru interinstituțional pentru elucidarea tuturor circumstanțelor răpirii polițistului IP Florești de forțele separatiste de la Tiraspol, sub conducerea Procuraturii Generale. Totodată, subiectul va fi abordat în cadrul Consiliului permanent al OSCE de la Viena, se menționează într-un comunicat de presă al Executivului de la Chișinău.

Menționăm că un ofițer din cadrul Inspectoratului de Poliție Florești a fost răpit chiar din curtea casei. Potrivit soției acestuia, polițistul a fost sechestrat de câteva persoane care aveau cagule pe cap, iar pe haine  aveau inscripția „MGB”, a așa-numitului minister al securității de la Tiraspol, după care a fost urcat într-un automobil și dus într-o direcție necunoscută.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
Следите за нами на Facebook Подпишитесь на нас на Youtube
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x