Poșta Moldovei va pune în circulație un timbru dedicat medicilor

La data de 13 octombrie, „Poșta Moldovei” va pune în circulație marca poștală cu suprataxa de 3.00 lei, dedicată „Florence Nightingale (1820 – 1910). Fondator al asistenței medicale moderne. 200 de ani de la naștere”, care face parte din seria de mărci poștale „Personalități care au schimbat istoria lumii”.

Florence Nightingale (născută la 12 mai 1820 – decedată la 13 august 1910), a fost prima asistentă medicală modernă. Datorită ambiției și devotamentului de care a dat dovadă Florence Nightingale, spitalele secolului XIX s-au transformat în instituții de tratament adecvate, dotate din punct de vedere sanitar și cu personal medical gata oricând să îngrijească bolnavii.

Veniturile colectate de la vânzarea mărcii date cu suprataxa de 3 lei, vor fi transferate către personalul medical, cei care sunt în prima linie în lupta cu noul coronavirus. Reieșind din faptul că tirajul total emis va constitui 36.000 timbre, suma colectată și donată va reprezenta 108.000 lei.

Îndemnăm pe toți cei pasionați de filatelie, dar și pe cei care susțin medicii din Republica Moldova să nu ezite să își procure această marcă poștală. Să ajutăm Eroii în Alb.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
Следите за нами на Facebook Подпишитесь на нас на Youtube
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x