O sticlă cu mercur a fost găsită într-un bloc abandonat din apropierea unei stații de epurare a apei din raionul Briceni

O sticlă cu mercur a fost depistată într-un bloc abandonat în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Briceni.

Descoperirea a avut loc în cadrul Operațiunii „ORION II”, desfășurată pe întreg teritoriul Republicii Moldova și care are drept scop prevenirea și combaterea traficului ilicit de materiale chimice.

Astfel, ca urmare a verificării locațiilor cu risc și informațiilor operative existente, pe direcția localităților Briceni – Rossoșani, polițiștii de frontieră au identificat camuflat, într-un bloc abandonat din apropierea stației de epurare a apei, o butelie din plastic.

După examinarea vizuală a recipientului s-a constatat prezența unui lichid, după culoare și consistență ar fi mercur. La fața locului a fost solicitată intervenția Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

O jumătate de kilogram de mercur, a fost ridicat conform normelor de securitate și transmis spre expertiză. Cercetările pe cazul dat continuă în vederea stabilirii circumstanțelor și depistării persoanelor implicate.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
Следите за нами на Facebook Подпишитесь на нас на Youtube
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x