Cei doi moldoveni sechestrați în stânga Nistrului au fost eliberați, însă nu pot părăsi teritoriul regiunii transnistrene

Chiar dacă cei doi cetățeni moldoveni sechestrați de așa-zisele forțe de ordine din stânga Nistrului, au fost eliberați, aceștia nu pot părăsi teritoriul regiunii transnistrene, anunță Serviciul de Informații și Securitate (SIS).

„Aceștia s-ar afla la domiciliul din stânga Nistrului, fapt impus de așa-zisele autorități de la Tiraspol, prin obligațiunea de nepărăsire a teritoriului regiunii transnistrene”, se arată într-un comunicat emis de SIS.

Potrivit datelor preliminare deținute la nivelul instituțiilor de ocrotire a normelor de drept la această etapă, alte două persoane s-ar afla în custodia ilegală a autoproclamatei regiuni transnistrene. Autoritățile Republicii Moldova continuă eforturile pentru elucidarea situației create, precum și eventuala eliberare a cetățenilor reținuți ilegal.

Amintim că președintele Comisiei Securitate Națională, Apărare și Ordine Publică, Alexandru Jizdan, a declarat că KGB-ul transnistrean a răpit patru persoane care sunt cetățeni ai Republicii Moldova, ci nu doar două. Parlamentarul a dat și numele celor patru persoane.

Președintele țării, Igor Dodon susține că a discutat cu liderul separatist de la Tiraspol Vadim Krasnoselski despre răpirea celor doi moldoveni de către KGB-ul transnistrean. Dodon a scris pe pagina sa de Facebook, că situația referitoare la cei doi cetățeni moldoveni răpiți zilele trecute este una extrem de gravă și a generat imediat o reacție promptă a conducerii țării și a instituțiilor statului, acesta însă nu a menționat nimic de celelalte două persoane răpite. 

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
Следите за нами на Facebook Подпишитесь на нас на Youtube
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x