/FOTO/ Cum va arăta buletinul de vot pentru alegerile prezidențialele

Comisia Electorală Centrală a aprobat modelul şi textul buletinului de vot pentru alegerea Președintelui Republicii Moldova din 1 noiembrie 2020. Potrivit hotărârii aprobate, buletinul de vot va avea lungimea de 236 milimetri, iar lăţimea – de 140 milimetri.

Partea de sus a buletinului de vot conține inscripția „BULETIN DE VOT”, sub aceasta se va scrie tipul scrutinului „pentru alegerile Președintelui Republicii Moldova” și data desfășurării acestuia „1 noiembrie 2020”.

Mai jos de data alegerilor se aplică două numere: în partea stângă – numărul de ordine al circumscripției electorale, iar în partea dreaptă – numărul de ordine al secției de votare.

În fiecare patrulater, în partea stângă se imprimă simbolul concurentului electoral, iar în partea dreaptă se imprimă un cerc, în care alegătorul urmează să aplice ştampila cu inscripţia „Votat”.

Concurenţii electorali vor fi înscriși în buletinul de vot cu litere majuscule în ordinea stabilită. Buletinul de vot se va tipări pe hârtie opacă (mată) de culoare gri afumat.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
Следите за нами на Facebook Подпишитесь на нас на Youtube
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x