Raionul Cimișlia a intrat în carantină

Raionul Cimișlia a intrat de sâmbătă în carantină. Decizia a fost aprobată de Comisia teritorială pentru Situații Excepționale, din cauza stării epidemiologice alarmante.

În doar o săptămână s-au îmbolnăvit de COVID-19 aproape 100 de persoane, iar în regiune a fost emis cod roșu în sănătate publică.

Autoritățile au impus mai multe restricții. Astfel, se interzice aflarea în spațiul public unui grup mai mare de trei persoane, iar distanța dintre aceastea trebuie să fie mai mare de un metru. Persoanele care au mai mult de 63 de ani, la fel, nu au voie să se afle în afara domiciliului. Pot ieși doar în caz de strictă necesitate. Totodată, copiii nu vor avea acces pe terenurile de joacă, cele sportive sau parcuri. Activitățile culturale la fel vor fi interzise. 

În același timp, se sistează activitatea grădinițelor, iar școlile trec la regim online de învățare. Nici piețele nu vor activa.

Potrivit deciziei, transportul interurban și urban va fi oprit. Măsura va fi valabilă timp de 14 zile, adică până în data de 24 octombrie.

Până acum, în raionul Cimişlia au fost raportate peste 500 cazuri de coronavirus.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
Следите за нами на Facebook Подпишитесь на нас на Youtube
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x