Sergiu Railean: Pentru a se dezvolta aeroporturile din Bălți și Mărculești trebuie să-și modernizeze infrastructura

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean, a declarat după o vizită de lucru că pentru a se dezvolta, aeroporturile din Bălți și Mărculești trebuie să-și modernizeze infrastructura.

Ministrul s-a interesat despre activitatea instituțiilor în perioada crizei pandemice și dificultățile întâmpinate în contextul restricțiilor impuse de starea de urgență, programele de dezvoltare și atragerea investițiilor în zona economică liberă Mărculești.

„Odată cu instituirea stării de urgență, ca urmare a pandemiei de COVID-19, ramura transporturilor a fost una din cele mai afectate sectoare ale economiei naționale. Este necesar să dezvoltăm transportul aerian și să asigurăm un climat investițional favorabil pentru atragerea investitorilor și realizarea proiectelor economice în aeroport”, a menționat Sergiu Railean.

Datorită regimului preferențial vamal și cel fiscal, cât și a pistei de grosime dublă, care permite aterizarea aeronavelor grele, aeroportul „Mărculești” se poziționează ca fiind un important centru de tranzitare a mărfurilor.

Totodată, ministrul susține că Aeroportul din Bălți reprezintă o alternativă pentru Aeroportul Internațional Chișinău și, odată cu renovarea acestuia, vor fi posibile efectuarea curselor charter.

Astăzi, întreprinderea din Bălți deține aeronave, tehnică aeroportuară și o pistă de 2.240 de metri cu posibilități de extindere.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
Следите за нами на Facebook Подпишитесь на нас на Youtube
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x