/VIDEO/ Spitalul de milioane din Republica Moldova care nu a primit niciodată pacienți

În plină pandemie de COVID-19, în care Republica Moldova înregistrează noi anti-recorduri de îmbolnăviri aproape în fiecare zi, iar medicii au ajuns să-și facă paturi din scaune, proiectul media CU SENS a dat de un spital renovat și cu mobilier nou-nouț, în care pot fi tratați simultan aproximativ 240 de pacienți cu probleme respiratorii.

E un spital fantomă în care, de ani buni, nu a pășit picior de pacient. Se află la doar 40 kilometri de Chișinău. Are de toate, inclusiv, televizoare, frigidere, chiar și ventilatoare care blochează răspândirea infecției, dar care nu au fost pornite vreodată. Totul a costat aproximativ 80 milioane de lei, care au intrat pe conturile unei companii cu conexiuni la vârfurile puterii.

Niciun funcționar de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova nu a fost tras la răspundere pentru proasta gestionare a banului public sau trucarea licitației publice, deși există semne clare de încălcare a legii. Iar firma, care s-a ocupat de lucrări, a declarat faliment înainte să dea socoteală pentru o serie de neconformități.

În spitalul fără pacienți, cu pardoseală nouă și pereți frumos vopsiți, se simte delăsarea. Cum s-a ajuns aici, urmăriți în reportajul realizat de proiectul media CU SENS.

Sursa: CU SENS

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

2 thoughts on “/VIDEO/ Spitalul de milioane din Republica Moldova care nu a primit niciodată pacienți

  • 19.10.2020 la 01:14
    Permalink

    Mulțumim pentru investigație! Nepăsarea și necompetența miniștrilor din 2014 pana in prezent întrece orice măsura de comparație. Nici unul nu s-a preocupat de aceasta problema, sunt totuși 80.000 investiți, bani din buget, bani care achitam noi oamenii simpli taxe și impozite, bani pentru care bunici noștri au muncit din greu pentru o pensie decenta și poate măcar pentru un spital cu toate condițiile. Moldovă, gura de rai, vai și amar de noi la cârmă pe cine ai?!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.