Promo-LEX: Unul dintre bărbații răpiți de separatiști riscă până la 20 ani de închisoare

Adrian Glijin, una dintre cele patru persoane răpite săptămâna trecută de către structurile de forță din regiunea transnistreană, este acuzat de comiterea infracțiunii prevăzute de articolul 271 a Codului Penal local, din regiunea transnistreană – „trădare de patrie”, se arată într-un comunicat emis de Promo-LEX.

El riscă de la 12 până la 20 ani de privațiune de libertate. Structurile de facto de la Tiraspol deja i-au aplicat „măsura preventivă de arest” pentru o durată de 60 zile.

Rudele nu au fost informate despre ședința de judecată. Mai mult ca atât, nu au recepționat nici un document procesual din pretinsa cauză penală. Din discuțiile rudelor cu avocatul lui Adrian (avocat care i-a fost oferit din oficiu), structurile de la Tiraspol refuză să ofere careva acte procesuale, motivând că pretinsul dosar penal are caracter secret.

Între timp, rudele lui Adrian au expediat în adresa structurilor de facto de la Tiraspol mai multe solicitări, printre care: asigurarea dreptului la întrevedere cu Adrian în condiții de confidențialitate, examinarea lui de către un medic independent, asigurarea accesului la documentele dosarului, dar și asigurarea permisiunii de a transmite îmbrăcăminte și alimente.

În acest context, Promo-LEX solicită autorităților constituționale de la Chișinău să se implice cu prioritate în admiterea solicitărilor rudelor lui Adrian, și, în final, să insiste pe eliberarea necondiționată a acestuia din detenția ilegală a regimului de la Tiraspol.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
Следите за нами на Facebook Подпишитесь на нас на Youtube
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x