Prorietățile de peste hotare ale lui Vladimir Plahotniuc vor fi puse sub sechestru

Prorietățile de peste hotare ale fostului lider PDM, Vladimir Plahotniuc, vor fi puse sub sechestru.

Potrivit Procuraturii Generale, au fost administrate probe suplimentare, iar procurorii au convins magistrații că anume Vladimir Plahotniuc este beneficiarul efectiv al bunurilor stabilite.

Mai precis ste vorba despre vilele învinuitului din Elveția, Franța și România, cinci autoturisme și o barcă (înregistrate în Elveția). La fel, urmează a fi sechestrate nouă apartamente, înregistrate pe numele soției acestuia, precum și patru autoturisme (înregistrate în Republica Moldova), toate acestea fiind estimate la peste 160 milioane de lei.

Procurorii au adus suficiente probe, confirmate documentar de Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale și Serviciul de Informații și Securitate, care demonstrează că, beneficiarul efectiv al proprietăților este învinuitul, chiar dacă toate sunt înregistrate pe numele unor terți.

Potrivit celor constatate, bunurile mobile și imobile ar fi rezultat din banii sustrași din sistemul bancar din Republica Moldova, iar pentru a asigura recuperarea prejudiciului cauzat prin infracțiuni, procurorii au insistat pe instituirea sechestrului pe proprietățile acestuia din țară și de peste hotare.

Menționăm că, la începutul verii, Judecătoria municipiului Chișinău, a admis doar unul din cele șase demersuri depuse de procurori, dispunând aplicarea sechestrului pe zece imobile, și anume, șase apartamente și patru încăperi nelocative din țară, estimate la aproximativ 33 milioane lei.

Toate proprietățile învinuitului, aflate pe teritoriul Republicii Moldova, deja au fost sechestrate.

Setul de acte, cu traducerile de rigoare, au fost expediate autorităților din Franța, Elveția și România pentru a fi puse în executare.

Amintim că Vladimir Plahotniuc a fost anunțat în căutare, după ce procurorii i-au înaintat învinuirea pentru trei capete de acuzare: „crearea și conducerea unei organizații criminale”, „escrocherie” și „spălare de bani”, săvârșite în proporții deosebit de mari.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
Следите за нами на Facebook Подпишитесь на нас на Youtube
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x