O societate filantropică din Germania va dona echipamente de protecție instituţiilor de învăţământ din Republica Moldova

Peste 3,5 tone de soluţii dezinfectante şi 100 mii de măşti medicinale vor fi donate instituţiilor de învăţământ din Republica Moldova din partea Societăţii Filantropice United Medical Forces „Pro Humanitate” din Germania.

Ministrul Igor Şarov a subliniat că Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării va pune la dispoziţia societăţii filantropice toate datele necesare, astfel încât să fie asigurată transparenţa donaţiilor.

De asemenea, societatea „Pro Humanitate” intenţionează să aloce suma de 100 mii de euro pentru renovarea blocurilor sanitare în căminele instituţiilor de învăţământ profesional tehnic.

Societatea Filantropică United Medical Forces „Pro Humanitate” a fost fondată în anul 1993, cu scopul de a acorda suport umanitar necesar, inclusiv în situaţii excepţionale, persoanelor care în virtutea împrejurărilor s-au pomenit în dificultate.

În Republica Moldova aceasta a susţinut renovarea mai multor instituţii de învăţământ, instituţii medicale şi centre sociale. Au fost dotate cu mobilier şcolar mai multe instituţii de învăţământ din localităţile rurale.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
Следите за нами на Facebook Подпишитесь на нас на Youtube
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x