COVID-ul ar putea provoca pierderea permanentă a auzului

Un nou simptom semnalat în rândul unor pacienți de COVID trebuie depistat rapid, pentru a fi tratat cu cât mai mult succes, avertizează experții.

Provocând pierderea temporară a gustului sau a mirosului, probleme neurologice sau deteriorarea unor organe, mai nou, medicii au raportat noi dovezi potrivit cărora boala provocată de virus ar putea afecta și auzul.

Într-un studiu publicat de un jurnal medical, experții de la University College London au descris cazul unui bărbat de 45 de ani care suferea de astm și care a fost internat la Terapie Intensivă cu COVID-19, ventilat mecanic și tratat cu remdesivir și steroizi.

Echipa de medici a explicat că niciunul dintre medicamentele administrate nu ar trebui să aibă un astfel de efect asupra auzului. Alte investigații medicale au arătat că pacientul nu avea probleme autoimune, nu avea nici gripă sau HIV, afecțiuni care au fost legate anterior de pierderea auzului. Mai mult, el nu a avut niciodată probleme cu auzul.

Testele realizate de o echipă de medici au confirmat o pierdere de auz neurosenzorială, o situație în care urechea internă sau nervul responsabil pentru perceperea sunetului este inflamat sau deteriorat.

Problema a fost tratată cu steroizi, dar cu un succes parțial. Acest caz a fost primul de acest gen raportat în Marea Britanie, deși alte situații similare au fost confirmate în alte țări.

Doctorul Stefania Koumpa, coautoare studiului, a precizat că mecanismul pierderii auzului din cauza COVID-19 nu este deocamdată clar.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
Следите за нами на Facebook Подпишитесь на нас на Youtube
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x