Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale nu include în statistici toți lucrătorii medicali răpuși de COVID-19

După ce fostul ministru al Sănătății, Ala Nemerenco, a anunțat că Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale ar ascunde date despre decesele în rândul lucrătorilor medicali din țara noastră, mai multe instituții de presă au solicitat o reacție de la reprezentanții ministerului.

Astfel, pentru un portal de știri, purtătoarea de cuvânt al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Cristina Statulat, a comunicat următoarele:

„În statistica ministerului se regăsesc lucrătorii medicali care activează la moment în domeniul sănătații și au pierdut lupta cu boala COVID-19. Din informațiile prezentate, aceasta activa în sistemul educațional. MSMPS exprimă sincere condoleanțe cu trecerea în neființă a doamnei medic, care și-a dedicat întreaga carieră profesională sănătații populației”.

Menționăm că fostul ministru al Sănătății, Ala Nimerenco, a scris pe pagina ei de Facebook, că în spatele decesului cu numărul 1472, cauzat de COVID-19, se află un medic terapeut. Este vorba despre Maria Andoni, care și-a dedicat 60 de ani din viață medicinei.

Acesta nu ar fi unicul caz, care nu a fost inclus în lista deceselor în rândul lucrătorilor medicali din Republica Moldova.

De cele mai multe ori, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, anunță despre decesele cadrelor medicale, abia după ce colegii acestora publică informația pe rețelele de socializare.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
Следите за нами на Facebook Подпишитесь на нас на Youtube
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x