Andrei Năstase îi propune Maiei Sandu să renunțe la cursa electorală în favoarea sa

Candidatul Platformei Demnitate și Adevăr (DA), la alegerile prezidențiale, Andrei Năstase, a venit cu o propunere către candidata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu. Acesta îi cere contracandidatei sale revenirea în blocul ACUM, renunțarea la cursa electorală și desemnarea în una din funcțiile centrale ale statului, dacă învinge la alegerile prezidențiale.

Drept argumente pentru solicitarea sa, Andrei Năstase scoate în evidență sondajele.

„Îi solicit doamnei Maia Sandu să pună preț cu adevărat pe cauza noastră națională și să renunțe la cursa electorală pe care, conform tuturor analizelor sociologice, nu o poate câștiga în fața lui Igor Dodon. În egală măsură, îi solicit să mă susțină, cu sinceritate și maximă implicare, pe măsura implicării mele și a colegilor mei din Platforma Demnitate și Adevăr asumată în campania electorală din toamna anului 2016. Mă angajez public ca imediat după câștigarea alegerilor prezidențiale, având în vedere că cetățenii Republicii Moldova și-au dat votul pentru un proiect de țară modern, de respirație europeană, voi demara procedurile legale și constituționale prin care să constituim o majoritate parlamentară cu desemnarea doamnei Maia Sandu în una din funcțiile centrale ale statului”, se arată în apelul lui Năstase.

Purtătoarea de cuvânt al PAS-ului, Aurica Jardan, a declarat pentru mai multe instituții de presă, că formațiunea nu comentează apelul făcut de Andrei Năstase.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.