Oamenii legii au pornit o procedură contravențională pe cazul îmbulzelii la înmormântarea Arhimandritului Rafail în raionul Drochia

Poliția din raionul Drochia a pornit o procedură contravențională în legătură cu îmbulzeala oamenilor la înmormântarea Arhimandritului Rafail, care a fost răpus de o boală gravă.

Inspectoratul de Poliție Drochia anunță că, în ajunul înmormântării, oamenii legii au avut o întâlnire cu fețele bisericești, unde au fost informate despre necesitatea respectării restricțiilor impuse de către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, în vederea prevenirii răspândirii virusului de tip COVID-19.

În acest caz, a fost pornită o procedură contravențională în baza articolului 761 a Codului Contravențional, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor cu respectarea drepturilor tuturor participanților și adoptarea unei decizii legale pe cazul dat. Totodată, urmează să fie sesizată Mitropolia Moldovei despre acțiunile clericilor, se menționează într-o precizare al IP Drochia.

Menționăm că la înmormântarea starețului Arhimandritului Rafail Bodiu, de la mănăstirea Sfântului Prooroc Ilie din satul Nicoreni, raionul Drochia, au participat câteva sute de oameni. Cu părere de rău, aceștia au uitat de normele epidemiologice. În imaginile postate de Mitropolia Moldovei se vede cum cei prezenți nu purtau măști de protecție și nici nu păstrau distanța fizică.

Arhimandritului Rafail Bodiu este cunoscut pentru faptul că a început în 1992 construcția primei mănăstiri din nord-vestul țării. A studiat arhitectura ecleziastică în Ucraina, Rusia și România, pentru a construi o mănăstire cu o arhitectură unică.

Arhimandritul a fost înmormântat în curtea Mănăstirii Sfântului Prooroc Ilie, aproape de altarul bisericii și de chiliile călugărilor. Sicriul său a fost împodobit cu flori, aduse de enoriași, iar la căpătâiul Preacuvioșiei Sale a fost instalată o imensă cruce sculptată în lemn.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x