/DOC/ Cod Roșu de COVID-19 în raionul Râșcani. Restricțiile au fost anulate după câteva ore de la aprobarea lor

După ce Consiliul Raional Râșcani a adoptat în cadrul ședinței de ieri a Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică Cod Roșu de pandemie COVID-19 pentru următoarele 14 zile, cu mai multe restricții pentru cetățeni, peste câteva ore Hotărârea a fost abrogată, Codul Roșu rămâne, dar deja fără restricții.

Despre abrogarea deciziei a anunțat președintele raionului Râșcani, Vasile Secrieru, pe pagina sa de Facebook.

„La moment sunt în concediu, iar restricțiile care s-au propus de a fi adoptate urmează a fi discutate cu toți factorii de decizie, astfel încât mecanismul de implementare a prescripțiilor să nu afecteze grav activitatea cetățenilor. Săptămâna viitoare ne v-om întruni pentru a decide la rece măsurile de precauție. Vă doresc sănătate la toți și păstrați emoțiile în albia pozitivă, indiferent de opțiunea politică. Virusul nu alege culoarea, fiți curați la suflet”, a scris președintele raionului Râșcani, pe rețeaua de socializare.  

Potrivit hotărârei adoptate pentru 14 zile, care mai apoi a fost anulată, în raionul Rîșcani urmau să fie interzise toate ceremoniile ( nunți, cumătrii, zile naștere), evenimentele religioase, în afară de înmormântări și botezuri, dar și acestea să fie demarate în prezența a nu mai mult de 10 persoane.

Prin aceeași hotărâre se anunțase că transportul public nu va circula în zilele de weekend, dar și că vor fi anulate toate evenimentele sportive și culturale, iar din data de 22 octombrie, urma să fie sistată activitate tuturor piețelor din raion, dar și a cafenelelor, barurilor, restaurantelor și sălilor de sport.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x