Blocul avariat din orașul Otaci va fi demolat

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) anunță demolarea blocului cu nouă nivele din orașul Otaci, raionul Ocnița.

În localitate a avut loc o ședință de lucru, prezidată de șeful IGSU, Mihail Harabagiu. Acesta a adus la cunoștință că Fondul de Intervenții al Guvernului a alocat suma de 2.272.837 lei pentru demolarea blocului avariat.

Totodată s-a discutat  necesitatea întocmirii actelor necesare pentru realizarea demolării blocului, dar și contactarea agentului economic care va efectua lucrările de demolare, încărcare și evacuare a deșeurilor.

Amintim că în seara de 19 iunie 2019, o parte a unui bloc de locuit cu nouă nivele din Otaci s-a surpat.  La fața locului au intervenit angajații IGSU care au evacuat de urgență locatarii reușind preîntâmpinarea unei tragedii.

Tot în vara acelui an au fost efectuate lucrări de demolare a scării numărului 1 a blocului, iar ulterior după expertizarea edificiului s-a luat decizia să fie desființată și scara a doua a blocului, întrucât este în stare de avariere și auto demolare.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x